Endüstriyel Mutfak Ekipmanları
Ticari mutfak ekipmanları; restoranlar, lokantalar, yemekhaneler, catering şirketleri, kafe-bar, oteller, gibi kısaca ticari yemek pişirilen pek çok firma tarafından kullanılır. Bu ekipmanlar kullanım alanlarındaki ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak farklı özelliklere sahip olarak üretilmektedir. Firmalar; günlük kaç kişiye hizmet verdiklerine, saatlik yoğunluklarına ve farklı detaylara göre kendilerine en uygun olan ürünü seçmektedir. Aynı anda farklı yemeklerin hazırlandığı firmalar için çok sayıda sanayi tipi endüstriyel mutfak malzemelerine ihtiyaç vardır. Uzun ömürlü kullanım olanağı sunan ve kalitesiyle göz dolduran cihazlar kesintisiz bir şekilde çalışır. Türkiye’nin en kaliteli markalarına ait ürünlerle sizi buluşturan Cafe Mutfak sayesinde bu kaliteli ürünlere son derece avantajlı fırsatlardan yararlanarak sahip olabilirsiniz.
Endüstriyel Mutfak Ne Demek?
Büyük işletmeler ayrı ayrı parçalardan oluşan bir mutfak yerine tüm ihtiyaçlara komple çözüm sunan endüstriyel mutfak tercih edebilir. Gerekli tüm donanımları içerisinde bulunduran ve birçok avantaj sağlayan bu mutfaklar, kurumsal hizmet veren firmaların olmazsa olmazıdır. Endüstriyel mutfak ekipmanlarını tedarik etmek size şu avantajları sağlar:
- Daha az personelle daha çok iş yapılabilir.
- Ürünler daha hızlı ve pratik şekilde mutfaktan çıkarılır ve servis edilir.
- Ürünlerin tazeliği muhafaza edilerek her an kaliteli bir şekilde hizmet sunulur.
Fabrika, otel, okul, yemek fabrikası, restaruant gibi büyük tesislerin mutfaklarında aynı anda yüzlerce kişiye kaliteli yemek servisi yapabilmenin yolu profesyonel mutfak ürünlerinden geçer. Böylece insanların hızlı bir şekilde talep ettikleri yiyeceğe ulaşmaları endüstriyel mutfaklar sayesinde sağlanır.
Endüstriyel Mutfak Ürünleri Nelerdir?
Profesyonel mutfak ekipmanları denilince akla pek çok cihaz, aparat ve eşya gelir. Bu ekipmanlar; hazırlık, pişirme, servis, sunum ve servis sonrası olmak üzere farklı aşamalara göre sınıflandırılır ve ciddi bir mimarlık ve mühendislik gerekir. Hazırlık aşamasında yapılan işlemler çok çeşitli olabilir. Örneğin sebze yemekleri hazırlanan bir mutfakta sebze soyma ve hazırlanan sebzeyi doğrama gibi işlemler için gerekli ekipmanlar bulunmalıdır. Bunun yanı sıra etlerin doğranması, parçalanması ve kemiklerinden ayrılması da tamamen profesyonel ekipmanlar aracılığıyla yapılmalıdır. Bu işemleri yaptıktan sonra yine profesyonel mutfak ekipmanları yardımıyla pişirme işlemleri yapılır. En son işlemde ise yemekler servis yapıldıktan sonra çıkan bulaşıkları hijyenik şekilde yıkamak için endüstriyel bulaşık makineleri devreye girer. Böylece hem hijyen azami seviyede korunur hem de personellerin iş yükü ciddi anlamda azalır. Hamur işi üretimi yapılan fırın, pastane gibi yerlerde; hamur yoğurma, açma gibi işler için özel aparatlar kullanılmalıdır.
Pişirme aşamasına gelindiğinde set üstü ocaklar, döner ocakları, konveksiyonel fırınlar, kombi fırınlar, sulu ızgaralar ve amerikan ızgaralar, düz ızgaralar, oluklu ızgaralar, piliç çevirme makineleri, pizza fırını ve kumpir fırını gibi pek çok ekipmandan bahsetmek mümkündür. Fast food restoranları, adına uygun şekilde hızlı hizmet vermesi gereken yerlerdir. Bu nedenle kullanılan teçhizatın da bu hıza uygun yapıda olması gerekir.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?
Bulaşık makineleri ve ekipmanları sanayi tipi mutfaklarda kullanılan ürünlerin başında gelir. Bulaşık için kullanılan endüstriyel mutfak makineleri:
- Konveyörlü bulaşık makineleri - 2000 tabak / 3000 tabak
- Set altı endüstriyel bulaşık makinesi - 500 Tabak
- Giyotin Bulaşık makineleri
- Kazan yıkama makineleri
- Yüksek kapasiteli bulaşık yıkama makineleri - 4000 tabak / 5000 tabak / 6000 tabak
- Bardak bulaşık makinesi, bardak kurutucu, çatal-bıçak parlatıcı gibi ürünler de servis ve sunum kalitesini artırmak açısından son derece faydalıdır.
Endüstriyel fırın çeşitlerini ise şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Kumpir fırınları
- Piliç çevirme makinesi
- Konveksiyonel fırınlar
- Pizza fırınları
- Kombi fırınlar
- Mikrodalga fırınlar
- Turbo fırınlar
- Profesyonel kömürlü fırınlar
- Patisserie fırınlar
- Pide lahmacun fırını
Fırınların yanı sıra yardımcı ekipmanlar da işlerin kesintisiz sürdürülmesinde ciddi anlamda katkı sağlar. Örneğin, Empero mayalandırma dolabı; 16x(40x60) tepsi kapasitesi, termostatik sıcaklık kontrol ayarı, buhar rezistansı, paslanmaz çelik gövde gibi özellikleri sayesinde pastanelerde ve ekmek fırınlarında işleri büyük ölçüde kolaylaştırır.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Endüstriyel mutfak ekipmanları satın alırken mutfağın genişliği göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanılmayacak ekipmanların satın alınması, gereksiz bir kalabalığa ve hareket özgürlüğünüzün kısıtlanmasına yol açar. Bu nedenle hangi endüstriyel mutfağınızın projesinin size ve mutfağınıza hitap ettiğine ya da hangi fırının servis ihtiyacınıza cevap vereceğine doğru karar vermelisiniz.
Endüstriyel davlumbaz gibi ürünler de günlük pişen yemek miktarı düşünülerek seçilmelidir. Yemek kokularını çekmek için yetersiz kalan davlumbazlar, ortamdaki kokunun kalıcı hale gelmesine sebep olabilir. Konveksiyonel Fırın veya kombi fırın seçimini, aynı anda ne kadar çok ürün pişireceğinize göre yapmalısınız. Fırından alınan tepsilerin bekleyip soğumaması açısından uygun kapasitede bir ürün seçilmesi önemlidir. Endüstriyel bulaşık makinası gibi ürünlerde ise personel, mimari konum ve masa sayısını dikkate almak gerekir.
Tüm bu ürünlere CafeMutfak güvencesiyle ve avantajlı ödeme seçenekleriyle sahip olabilirsiniz. Baştan aşağı yepyeni bir endüstriyel mutfak sahibi olmak için size özel proje tekliflerimizi öğrenebilirsiniz. Hemen irtibat numaralarımızdan ya da internet sitemiz üzerinden bize ulaşabilir ve mutfaklarınızı istediğiniz profesyonelliğe kavuşturabilirsiniz.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Markaları Nelerdir?
Cafe Mutfak size farklı markalara ait profesyonel mutfak malzemelerini sunar. Bu markalardan biri inoksan’dır. İnoksan, kombi fırın modelleri ile ön plana çıkar. Bu fırın modellerinde tam buharlı pişirme, buhar-konveksiyon pişirme, konveksiyon pişirme, nem kontrolü gibi ekstra özellikler bulunur. Patentli kontrol özellikleri de pişme seviyesinin istenilen düzeyde olmasını sağlar.
Endüstriyel tost makinesi, kombi fırın, döner robotu, endüstriyel çay makinesi, gibi ürünler için bir çok marka seçeneğiniz bulunur. Bu markalardan başlıcaları Remta, Empero, İnoksan, Kayalar, Kapp, Epinox, JP, Pirge, Rational, Angelo po, Fagor, Robot coupe, Sammic, Casadio, La Cimbali, Atalar, Faema, Fiamma, Wega, Nuova simonelli, Mazzer, Cunill, VBM, KEF, Vitamix, Portabianco, Portashelf, Hobarti Winterhalter, Classeq.
Endüstriyel ızgara ihtiyaçlarında inoksan, Atalay ve Empero markasına ait ürünler tercih edilebilir.
Konveksiyonel fırınlarda İnoksan ve Empero markası öne çıkmaktadır.
Kombi fırınlarda ise Rational, İnoksan, Angelo Po markaları başlıca gelen firmalardır.
Endüstriyel bulaşık makinelerinde ise İnoksan, Empero, Winterhalter, Classeq, Hobart başlıca markalardır.